Om Nya Steget

Madeleine Swartz som driver Nya Steget

År 2000 tvingades jag lämna mitt gamla liv för att helt enkelt överleva.

Åren därefter innebar en stor förändring, både fysiskt och psykiskt.  Därför vet jag att allting är möjligt, och jag vet idag att jag kan hjälpa andra genom mina erfarenheter. Dessutom vill jag inte att du ska behöva leta lika länge som jag för att hitta de enkla lösningar som räddade mig.

Ur min egen insikt har jag byggt på med de formella utbildningar som krävs för att hjälpa andra att göra sin förändring.

Jag har arbetat med rehabilitering sedan 2006, riskbruk, missbruk, beroende och medberoende, sorgbearbetning. Som lärare, terapeut och coach mot företag och privat, i grupp och enskilt. Samarbetar idag med tre företagshälsovårder.

Är certifierad alkohol och drogterapeut, energiterapeut, 12-stegsterapeut, certifierad handledare i sorgbearbetning. Detta i kombination med utbildning och lång erfarenhet i marknadsföring och lantbruk gör att jag har lätt att se en helhetsbild och ge rätt stöd åt varje unik situation och person/företag.

Jag har en internationell uppväxt med många kontakter och har valt några samarbetspartners för så bra kompetens som möjligt.

Prenumerera på nyhetsbrev:

Medberoende har vi med oss ifrån barnsben, det handlar om dysfunktionella mönster som vi lär oss i ursprungsfamiljen. Våra mönster och beteenden tar vi sedan med oss in i vuxenlivet. Har vi t ex vuxit upp i ett hem med missbruk, våld, fysisk eller psykisk misshandel är risken stor att vi själva utvecklar dessa beteenden eller går in i ett medbereoende till en person som har dessa mönster. Vi attraheras av det vi känner igen.